Het weer in Orlando, Florida

zondag 3 mei 2009

Disney’s Hollywood Studio’s


Het weer: de warmste dag van onze vakantie. Temperatuur liep op tot boven 35 Celsius
Aantal genomen foto’s: 495
Totaal aantal genomen foto’s: 3.250

Vandaag was Hollywood Studio’s aan de beurt. We hadden daar natuurlijk al eens in Parijs in gelopen maar dat valt toch niet met elkaar te vergelijken. Dit park is stukken leuker en gezelliger. We kwamen om negen uur aan en konden gelijk naar binnen lopen.
Nog even wachten op de rope-drop maar dat duurde niet echt lang. Tijdens het wachten nog even gauw de afspraak gemaakt dat Kenneth en ik samen met de kinderen naar de Tower of Terror
zouden gaan terwijl mam en Bert FastPasses zou gaan halen voor Toy Story. Na de rope drop was het gelijk doorlopen naar de Tower. Ik had al op de “map” gezien dat Solange erin mocht want ze had de juiste hoogte en aangezien wij twee kinderen hebben die alles wat Aktie heeft heel geweldig vinden wilde ik het toch gaan proberen. De wachttijd was toen we aankwamen nog maar tien minuten dus dat viel mee. Wij naar binnen. Natuurlijk zag alles er weer op zijn Disney’s uit. Alles tot in de puntjes uitgewerkt zodat je ogen te kort komt om alles in je op te nemen. Wachten in de rij hoeft bij Disney echt geen straf te zijn. We konden heel vlot doorlopen en al heel snel zaten we in de lift. Die ging toch net iets anders dan dat ik me voorgesteld had maar eenmaal in de lucht was het ronduit waanzinnig. Het aller-leukst was eigenlijk nog wel dat Solange en Yentle het allebei super geweldig vonden. Ik hoorde ze schreeuwen en lachen van schrik. Wat een plezier hadden ze. Dus toen we eruit kwamen en opa en oma zagen vroegen ze gelijk of ze nog een keer mochten. Die waren ondertussen terug gekomen van de FastPass en vertelde dat daar al een hele rij voor had gestaan. Maar we hadden ze dus dat zat in “the pocket”. Gelukkig vonden ze het niet erg om nog even te wachten dus gingen we gauw nog een keer. Geen één rit is in de Tower hetzelfde omdat de computer bepaald hoe en wanneer je naar boven en naar beneden gaat dus de tweede keer was ook helemaal geweldig. Weer wilde ze nog een keer maar toen hebben we maar een streep getrokken.
Vlak daarbij was de achtbaan van Aerosmith
en aangezien Yentle ook dol is op achtbanen gingen zij en ik daar ook nog naar toe terwijl de rest wachtte. Kenneth liep toch ook mee want die wilde nog een paar foto’s maken van ons als we instapte en uitstapte. Hijzelf is niet zo’n ster in achtbanen. Yentle lijkt wat dat betreft gelukkig op mij want die heeft nergens last van. Ze vond het dus geen probleem dat ze afgeschoten werd in een donkere ruimte, over de kop ging, een kurkentrekker en dat alles in het donker. Ik heb dat kind horen gillen van plezier. Echt een adrenalinefanaat.
Daarna wilde we richting Toy Story gaan omdat het tegen de tijd liep dat de FP kaartjes in zouden gaan maar op weg kwamen we High School Musical tegen en we konden daarvoor zeer mooie plekjes bemachtigen. Zo mooi zelfs dat we front en centre zaten en toen er kinderen uit het publiek gekozen werden, Solange tot de gelukkigen behoorde. Zij mocht met één danseres een rondje meelopen. Dat vond ze wel een beetje eng maar was toch wel heel blij. Toen werd het echt Toy Story
tijd maar wat was onze pech…….hij was stuk. Echt waar. Alle mensen werden weggestuurd. Dan maar naar de overkant om een handtekening van Woody te verzamelen en ondertussen de boel goed in de gaten houden. Gelukkig was na een half uurtje het probleem bij TS verholpen dus wij als een speer naar de FP-ingang. Daar was ondertussen toch ook wel een kleine opstopping want iedereen had blijkbaar de boel in de gaten gehouden. Toch doorgezet en wat waren we daar blij om. Kenneth heeft gelijk weer kaartjes gehaald en om kwart over zes mochten we weer terug komen. Het is echt een waanzinnig leuke attractie. Je hebt een 3D bril op je neus en hoe ze het gemaakt hebben weet ik niet maar je schiet echt op allerlei schietschijven en die zijn ook dan echt geraakt, of niet.
Heel High Tech en zeer leuk. Mam had op haar verlanglijstje staan Backlot Studio. Zij vindt de truck en waterval spectaculair en wilde die graag nog een keertje zien (ze had hem al gezien in Parijs) Die lag niet al te ver van TS dus het handigste was om die gelijk er achter aan te doen.

Toen wilde de meiden heel graag naar de musical van Belle en het Beest.
Een hele leuke voorstelling waarin het verhaal in een klein half uurtje wordt verteld. Je kunt je dus wel voorstellen dat als je niet op de hoogte bent van je Disneyverhalen dat je er dan vrij weinig van snap. Maar wij zijn zeer goed op de hoogte (met zo’n enorme fan in huis kan het niet anders) en volgde het verhaal vlekkeloos. Het werd allemaal heel leuk gebracht. Toen door de winkeltjes door terug naar Ariel. Het was ondertussen zo ontzettend heet buiten geworden en de zon voelde je goed branden. Het was zeker meer dan 35 graden ondertussen geworden en dat werd een beetje onhoudbaar.

De voorstelling van Ariel was ook heel bijzonder. Mensen die poppen lieten bewegen maar ook gewoon Ariel en ook een filmpje op de achtergrond. Alles bij elkaar een hele leuke voorstelling van iets meer dan een kwartier. Ook hier werd de film in een kwartiertje gestopt maar kreeg je nog meer beelden van de film te zien waardoor de verhaallijn toch wat meer kloppend was. Het begon toen al tegen vieren te lopen en wij hadden een afspraak bij Hollywood & Vine om 16:05. Daar hadden we het Fantasmic Dinner Package geboekt zodat we er bijna zeker van waren dat we een zitplaats hadden bij Fantasmic want aangezien die niet meer elke dag wordt opgevoerd is het daar enorm druk. Als je daar niet zitplaatsen voor hebt geregeld dan wordt er toch wel van je verwacht dat je ongeveer twee uur van te voren al komt wil je nog een plekje kunnen bemachtigen. Wij hoefden nu “maar” één uur van te voren te komen (ongelofelijk toch??).







Na het eten de stuntshow van Indiana Jones gedaan en nog foto’s van ons in New York
en San Francisco Toen mochten we nog een keertje naar Toy Story en daarna was het alweer tijd voor Fantasmic. We hebben nu een uur moeten wachten

maar toen was het stadion al flink gevuld. We hadden echt niet later moeten komen Een fantastische show die geweldig is opgezet met laser, filmpjes op rook, water en ook vuurwerk. Al is dag laatste niet de hoofdmoot van de voorstelling. Het gaat om Mickey die het opneemt tegen het kwaad en uiteindelijk overwint.




Nu dat we alle parken hebben gedaan en we ook alle avondshows hebben gezien moet ik zeggen dat iedere show zijn spektakel had maar dat ik het vuurwerk van Wishes het allermooist vond, daarna komt Fantasmic en daarna Illuminations van Epcot. Die vond ik wel mooi maar ook heel rommelig en doordat er op dat moment zo veel wind stond kreeg je ontzettend veel rookvorming en dat maakte het er ook niet mooier op. Bij Wishes kwamen de vuurpijlen zo hoog dat je bijna geen rook zag. De lucht bleef er zo helder bij.
Nu zit ik weer alleen in de woonkamer te vechten tegen de slaap. Iedereen ligt al in zijn bed en uit de slaapkamers hoor ik stevig gesnurk. Ik wil gewoon deze log erop zetten en ook de foto’s erbij dus ik hou vol maar het is vandaag wel zwaar hoor.
Welterusten en goedemorgen iedereen en kijk en luister maar goed naar het verslag van de dag. Heel duidelijk laten de meiden zien en horen wat zij het aller-leukst hebben gevonden

7 opmerkingen:

mery_lagendijk zei

Tegenwoordig is jullie blog mijn ontbijt!! Helemaal leuk weer!

Dikke kus Mery

famscheepensgoesorlando zei

weer helemaal op de hoogte.
je kan zo bij de telegraaf gaan werken als verslaggever ( knipoog)
gr marij

Marleen en Bertus zei

Het was net of wij ook in de toren zaten!Weer helemaal leuk met al die foto,s.Als jullie straks thuis zijn moeten julie met vakantie om uit te rusten haha.
Dikke kus en een lik van Zoé

Claudia zei

Blijft leuk he al die attracties, wij konden er ook geen genoeg van krijgen.
Fijn dat die meiden zo enthousiast zijn, blijft toch altijd spannend vind ik. Meiden we vinden het helemaal super van jullie dat jullie lekker overal ingaan, ga zo door er komt nog genoeg om van te genieten.

Groetjes van ons allemaal.

Pieter en Petra zei

Vandaag kon ik niet de dag starten met jullie blog want moest mn auto al vroeg afleveren bij de garage. Gelukkig is het een dealer van een Amerikaans merk dus kon daar toch even de vakantiesfeer opdoen door ff in een paar dikke SUV's te gaan zitten. Toen ik eenmaal thuis was werd er alweer gebeld dat mn auto alweer klaarstond. Dus eerst maar ff gebeld met AV of wij vandaag al de 'spullen' op konden halen. Dat was geen probleem en om 14:00 zaten we gezellig met Elvira de formulieren en zo door te nemen.
Natuurlijk verteld dat jullie het hartstikke naar de zin hebben en ook jullie weblog doorgegeven en die gaat ze ook bekijken.

En we zitter er hard over te denken om met Halloween of begin december ook nog een weekje te gaan !!

Nu eerst nog ff 4 weekjes aftellen tot Sandy Ridge....

Groetjes,
Pieter (en Petra die natuurlijk wel al vroeg de blog en het filmpje kon bekijken )

Pieter en Petra zei

.. en Fantasmic is echt helemaal geweldig he, schrokken de meiden niet van die harde knallen af-en-toe ? Ik vindt het samen met Illuminations en Wishes de mooiste Disney-attracties die er zijn.

Wishes gaan we doen op 17 juni, want dan is Petra jarig.
( Er vanuit gaan dan dat er die dag ook vuurwerk is dan he )

Nogmaals groetjes,
Pieter

Carmen zei

Heey,

Wat leuk dat die meiden zo enthousiast zijn. Wij moesten er ook bij lachen (toe en niet uit).

Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben morgen

Veel plezier
Orlando, Marga, Carmen en Nina