Het weer in Orlando, Florida

vrijdag 1 mei 2009

Mam is jarig

Het weer: heel warm en zonnig
Aantal genomen foto’s: 212
Totaal aantal genomen foto’s: 2.583

Vandaag starten we de dag met gezang. Lang zal Corrie leven, lang zal mam leven, lang zal oma leven in de gloria, in de gloria. In de gloria!! Hieperdepiep Hoera!!!
De dag begon wel vrij vroeg want we hadden een ontbijtafspraak bij Cinderella’s Royal Table. Toen ik gisteravond riep dat de haren gewassen moesten worden omdat al dat glitter niet goed gaat in bed barste beide dames uit in tranen. Dat was niet de bedoeling. Ze waren zo mooi. Het was echt heel zielig dus begon ik gauw te denken aan een oplossing. Dat lukte gelukkig met behulp van de badkamerartikelen van vd Valk. In het vd Valk hotel stonden 3 tasjes met toilletartikelen: badschuim, zeep maar ook een douchemuts. Aangezien Yentle heel graag alles wilde meenemen hadden we ze in de koffer gezet. En dus kwamen die douchemutsen nu zeer goed van pas. Ik had wel heel duidelijk uitgelegd dat ik niet kon garanderen dat die mutsen heel de nacht op hun hoofd bleven zitten en als dat niet het geval zou zijn dat ze dan alsnog morgenochtend onder de douche moesten. Maar wonder boven wonder….. de mutsen bleven zitten en de haren zaten nog helemaal perfect. Dat kon ook bijna niet anders met al dat lak dat ze erop hadden gespoten. Maar ze waren helemaal gelukkig. Vlak voor vertrek naar Magic Kingdom hebben we ze pas hun jurk aangetrokken want die dingen zitten vol met glitters en anders zou heel het huis onder zitten. Aangezien we behoorlijk hoogpolig tapijt hebben is dat niet zo prettig. Mam haar button opgespeld en “off we go”.
Helaas was het niet de vliegende vaart die we verwacht hadden want helaas is Patricia vannacht ziek geworden. Die voelde zich heel beroerd maar wilde toch doorzetten voor Evi. Het is een klein half uurtje rijden tot aan het Ticket and Transportation Centre. We waren een van de eerste en stonden vrij vooraan op de parkeerplaats. De monorail stond al op ons te wachten en voordat we het wisten stonden we bij Magic Kingdom.
Mensen met reservering kunnen wel al het park oplopen en dat is toch wel een vreemde gewaarwoording als er nog heel weinig mensen zijn. Je hebt eerste klas zicht op het kasteel en alles is zo rustig.
De meisjes liepen weer in vol ornaat te showen. Evi had ook een Belle jurk aan (die hadden Richard en Patricia meegenomen uit Nederland) Dus de drie prinsessen vielen goed op. Bij het kasteel aangekomen konden we gelijk naar binnen. We konden gelijk met Cinderella op de foto. Eerst gingen de meiden samen en daarna gingen we met zijn alle op de foto. Die foto’s kregen we daarna al vrij snel aangereikt en ze zijn echt heel leuk geworden. Boven gekomen in de eetzaal kregen de meisjes een toverstaf en een ster en ook oma kreeg een ster omdat ze door haar button extra aandacht krijgt. Mam kreeg ook nog een verjaardagskaart en een cakeje met een kaarsje.
Dat is toch wel heel erg leuk hoor. Hoeveel mensen haar vandaag wel niet gefeliciteerd hebben. Het ontbijt gaat wel heel snel. Het eten was goed maar we werden veel afgeleid door alle prinsessen die langs kwamen. Eerst kwam Sneeuwwitje, toen kwam Doornroosje toen Jasmine
en als laatste kwam Belle

Dat was natuurlijk voor Solange het hoogtepunt al vond ik haar zelf het minst sympathiek. Ze nam niet echt de tijd voor de meiden en haar handtekening is helemaal een lachertje. Maar ach, de meiden waren helemaal in de wolken en vonden het allemaal geweldig. Na het ontbijt hebben we afscheid genomen van de andere want Patricia voelde zich echt heel beroerd en wilde eigenlijk niet echt veel meer. Ik vond het al heel knap dat zij zich toch nog naar het ontbijt heeft kunnen slepen. Als je je beroerd voeld dan zit je niet op eten te wachten. Wij zijn ook gelijk weer naar de uitgang gegaan waar ik voor mijn moeder die cadeaubon heb geregeld. Dat is echt geweldig zeg. Ze heeft toch even een cadeaubon van $ 75,00 van Disney gekregen. Dat is toch niet misselijk. Ze kon eigenlijk kiezen uit een gratis retour-entree ticket binnen één jaar, een cadeaubon van $ 75,00 of een fast-pass (daar mochten we wel met zijn zessen gebruik van maken) Maar natuurlijk koos ze voor de cadeaubon en die gingen we gelijk verzilveren in Downtown Disney. Dat was namelijk ons plan. Na het eten zijn we daar heen gaan rijden en het is daar inderdaad heel leuk.
We hebben ons prima vermaakt op de Marketplace. Lekker door de winkels heel slenteren.
Wat geweldig dat ze daar ook een kerstwinkel hebben!!!!
Mam heeft daar haar cadeaubon gelijk verzilverd (en nog wat dollars erbij) Maar wel hele mooie kerstspullen heeft ze weer hoor. Ook ik ben weer in de prijzen gevallen maar dat kwam door Kenneth. Ik heb van hem al een vervroegd moederdagcadeau gekregen. Er waren vier ballen die Mickey, Minnie, Donald en Goofy voorstelde. Nou was er in die zaak ook een vrouw die de ballen persoonlijk maakte. Je kon zelf zeggen wat je erop geschilderd wilde hebben. Dus hebben we gekozen voor onze namen. Ik vind ze echt geweldig geworden en ben dus ook zeer blij met mijn moederdagcadeau. Aangezien we daar een paar uur op moesten wachten besloten we maar om de plannen iets om te buigen. We hadden namelijk ook nog Midgetgolf op de planning staan. Dat wilde we na het schoppen doen maar omdat de ballen pas om half 5 op te halen waren werd het dan al gauw te laat. Dus we hebben Downtown Disney maar gelaten voor wat het was en zijn toen gauw naar Disney's Winter Summerland Miniature Golf Course gegaan.
Disney heeft twee miniature golf banen. Wij wilde wel eens golfen in de winter met 32 graden Celsius.
Heel de tijd kregen we kerstmuziek te horen (wisten we niet maar vonden we wel gezien de meest recente aanschaf heel toepasselijk).
Omdat mam nog steeds haar button droeg kreeg ze ook hiervoor nog eens gratis entree. Dus aan het einde van de dag is ze toch heel erg door Disney verwend. Voor de meiden was midget golfen de eerste keer en die vonden het geweldig.
We hebben geen scorekaartje bijgehouden maar ik moet zeggen dat Mam wel heel goed ging. Een flink aantal keren lukte het haar toch om een “hole in one” te krijgen.
Nadat we alle achttien banen hadden gedaan
gingen we weer terug naar Downtown om nog het laatste uurtje vol te maken met shoppen. Toen viel ook de keuze om te gaan eten bij het Rainforest Cafe. Om half vijf terug naar de Disney Days of Christmas maar daar viel het resultaat van de ballen een beetje tegen. Er was ons namelijk niet gevraagd of wij “Pixie dust” en “heart” wilde hebben. Dat is dan natuurlijk wel weer datgene wat de boel “oppimpt” dus ik vroeg er toch om. Geen probleem, zou gelijk geregeld worden. Als we gegeten hadden konden we de ballen alsnog ophalen. Dus op naar het Rainforest Cafe.
Dat is toch ook een speciale tent hoor. Tijdens het eten zaten we in de onweer, hoorde we oerwoud geluiden en zagen we allerlei dieren bewegen.
Dat waren poppen die om de zoveel tijd een flink stukje geluid gaven.
Maar er waren ook flinke aquariums die vol met vissen zaten. Dat was toch ook heel gaaf. Heerlijk gegeten, kan niet anders zeggen. Mam, Bert en Kenneth praten nu nog over de spare ribs die ze daar hebben gegeten. De beste ooit volgens hun. Ik had ook weer wat. Ik had een prime steak besteld: rare. Toen die gebracht werd was die echter medium tot well done gebakken. Ik ben nooit zo van het terug sturen maar vond dit toch wel een beetje te doorgebakken. Dus ik de eerste de beste die langs kwam even aangeschoten. Nou dat stuk vlees werd gelijk zonder tegenstribbelen weggehaald en kreeg toestemming om de rest van mijn bord leeg te eten terwijl de andere ook aan het eten waren. Na een minuut of vijf, echt niet lang kwam de “Kitchen Manager” , met mijn nieuwe bord in zijn geheel weer opgemaakt, zijn excusses aanbieden. Dan voel je je ook wel een beetje opgelaten hoor. Hij bleef ook bij onze tafel staan totdat ik mijn vlees had doorgesneden en het had goedgekeurd. Ongelovelijk! Wat bieden de Amerikanen toch een service. Dat hebben we echt nog nooit meegemaakt. Ik voelde me echt opgelaten hoor.
Daarna de ballen opgehaald, nu wel prachtig en gelijk door naar huis. De meiden hadden we beloofd dat als ze niet in de auto in slaap zouden vallen ze na het haar wassen nog even in het zwembad mochten. Zonder haar wassen ging het niet want met al die glitters, dat zou nooit goed gaan in het zwembad. Wat hebben die hun best gedaan om niet in slaap te vallen zeg! Druk dat ze waren!! Maar ze bleven wakker. Gauw hun haar gewassen, zwembroek aan en door naar het zwembad. Kenneth lag er als eerste in en die zei dat we allemaal gauw ons zwemkleding aan moesten trekken want wat was het water warm zeg. Heerlijk!

Verslag van de dag van twee enthousiaste meiden.

5 opmerkingen:

Marleen en Bertus zei

Wat een leuke dag weer zo te zien!De meiden kunnen zo gaan werken bij Disney zo passen ze in het decor.Op naar de dolfijnen nu!Daar ben ik ook heel benieuwd naar.En oma,je ben met midgetgolf al weer net zo goed als met bowlen zie ik.
kussen en groetjes van ons en een poot van Zoé

Ryan en Hannah zei

Dat was een gezellige en goed gevulde dag zo te zien! Leuk hoor! Leuk verslag, ik kom er helemaal van in vakantie-stemming!

Carmen zei

Heey,

Wat een enorm leuke dag hebben jullie weer gehad. Ook wij komen er helemaal van in de vakantiestemming.
De manier waarop je het verslag brengt is net alsof wij er ook iedere keer bij zijn.

Veel plezier weer en tot morgen
Orlando, Marga, Carmen en Nina

mery_lagendijk zei

Ontbijten met de prinsessen, wauw!! dat is een ontbijt om nooit meer te vergeten, zeg!!

Shoppen is natuurlijk ook super, Jacq, denk je aan de ruimte van je koffers?! ;-)

Nog een dikke kus voor moeders, beetje laat maar alsnog van harte!!

Tot morgen!

kus Mery en co

Pieter en Petra zei

Hi there,

Wederom weer een mooi uitgebreid verslag vandaag met mooie fotos !!

Ook wij gaan op Petra dr verjaardag naar Magic Kingdom, daar zijn wij in april vorig jaar vh laatst geweest want in september hebben wij MK overgeslagen.

Die midgetgolf lijkt ons ook wel wat trouwens...

Inmiddels hebben wij gisteravond leuke tripjes uitgezocht voor volgende maand dus dat gaat ook helemaal goed komen.

Oh ja, nog een vraagje van Petra : Hebben jullie pool-heating erbij genomen ? (We horen dat graag even)

Groetjes & een 'big hug' aan de meiden,
Petra & Pieter