Het weer in Orlando, Florida

donderdag 30 april 2009

Koninginnedag en Bibbedi Bobbedi Boutique

Het weer: een heerlijke hete zonnnige dag
aantal foto's: 179
totaal aantal genomen foto's: 2.371

Elke dag kijk ik de website van de telegraaf na en wat zijn we vanmorgen geschrokken. In Nederland was het toen al allemaal achter de rug want wij lopen 6 uur achter. We lazen uitgebreid verslag van het hele drama en toen waren er nog 4 doden. Mensen uit Nederland hebben ons op verschillende manieren ook op de hoogte proberen te brengen maar toen waren we al op de hoogte. Wat een ramp. Koninginnedag is een feestdag en een of andere malloot heeft daar nu op een enorm verschrikkelijke manier verandering in gebracht. Hoe is hij ooit tot de conclusie gekomen dat dit de oplossing was. Al moet ik wel zeggen dat hij nu wel de oplossing heeft gevonden voor zijn eigen probleem. Als hij dit overleeft dan heeft hij voorlopig drie keer per dag een maaltijd en hoeft hij zich ook geen zorgen meer te maken over een dak boven zijn hoofd. Het is echt vreselijk dat er mensen zijn die het nodig vinden om andere mensen in hun problemen te betrekken. Onschuldige mensen die totaal niet op de hoogte waren van die man zijn bestaan zullen zijn naam nu nooit meer uit hun geheugen kunnen wissen. Het was in ieder geval ook voor ons een rot begin van de dag en het is niet uit onze gedachte geweest. Tot aan het Bibbedi Bobbedi Boutique in ieder geval. Toen draaide mijn wereld alleen maar om onze meiden.

We begonnen met een rustige start. De meiden hebben eerst weer een heerlijke tijd achter de rug gehad in het zwembad.
Dat is toch wel geweldig hoor. We hebben eigenlijk helemaal geen behoefte aan een waterpark wat eigenlijk op de planning stond. Op de planning stond dat we vanmorgen naar Wet & Wild zouden gaan maar aangezien de meiden toch wel heel moe waren en graag wilde uitslapen (en dit hebben ze ook gedaan tot acht uur). Ik ben in de tijd dat zij in het zwembad lagen verder gegaan met de blog van gisteren om nu wel de foto’s er bij te kunnen voegen. Vannacht was het echt een ramp en ik hield mijn ogen niet meer open. Rond een uur of twaalf zijn we vertrokken naar Disney We hebben het bezoek aan de BB Boutique tot aan het laatste moment een geheim kunnen houden. Met de mededeling dat we gingen shoppen in Mainstreet hebben we ze Magic Kingdom ingelokt.
Daar hebben we inderdaad ook geshopt en ook het een en ander nog kunnen kopen. (aan ons zal het niet liggen hoor). Langzaam maar zeker liepen we daarna naar het kasteel. Nog een keertje Monsters en Co gedaan die Solange toch echt heel leuk vond. Hoe bestaat het he? Want ze verstaat er geen woord van. Maar ze lacht op de juiste momenten en heeft het prima naar haar zin. Daarna nog de show van Mickey voor het kasteel meegepikt en toen door naar de Boutique. Daar kom je in een paradijs van gefrunnik en getrut. Yentle begon nu wel een beetje argwaan te krijgen en toen de mevrouw haar een folder in haar handen duwde met daarop Prinses Yentle toen ging er een lichtje branden. Een enorm blij gezicht en een enorm stevige kroel was de reactie. Toen aan Solange uitgelegd waarom we daar waren en ook die werd dol enthousiast. Vanaf dat moment konden ze geen moment meer stil staan. We kregen even de tijd om de meiden om te kleden in een kleedkamer achter in de zaak. Ik heb een aantal maanden geleden op Disneyshopping.com twee jurken gekocht. Dat scheelde echt behoorlijk in prijs want ze waren daar in de aanbieding. In een vacuumzak mee genomen hier naar toe (en Pieter we hebben een gelukkig een stofzuiger hier in huis met ook een slang dus we kunnen die vacuumzak weer gebruiken) Het is een prachtige jurk van Doornroosje voor Yentle en een schitterende Belle jurk voor Solange. We vroegen hun of ze hun ogen dicht konden houden totdat we ze aan hadden gekleed en dat deden ze ook heel braaf. De bewondering in hun ogen was echt zo mooi. Ze zijn echt zielsgelukkig met hun jurk. Toen was het wachten op hun stoel waar ze zouden worden omgetoverd door een Fairy Godmother. Het was gewoon een meisje dat vast niet heel erg vrolijk wordt van haar baan want ze heeft maar drie kapsels waar ze uit kan kiezen de hele dag door. Toch doen ze toch enorm hun best om de meiden een heel apart gevoel te geven en ze zijn super aardig.
Ik liep er als vertaler elke keer tussen want de kinderen begrepen niet elke keer wat ze aan hen vroegen maar dat drukte de pret echt niet. Wat zaten die kinderen te genieten. Er zijn tranen gevloeid al waren ze dit keer niet van mij maar van mijn moeder. Ik had het net even te druk om iedereen antwoord te geven en de boel te vertalen. Toch heb ik er ook echt heel erg van genoten. Kenneth en ik waren ook nog met een camera en een fototoestel in de weer maar die meneer van de PhotoPass was zo gecharmeerd van de meiden dat ook hij flink bleef schieten. Hij zette ze in allerlei posities neer en die staan straks op de PhotoPass cd die ik al met Pre-Order heb besteld via internet. Je kunt namelijk via internet die cd al kopen en dat leverde toch weer $ 30,00 dollar op. Hij raadde ons ook met klem aan om naar de fotostudio van Disney te gaan waar de kinderen dan een fotoreportage zouden krijgen. Omdat we helemaal vol waren van het moment zijn we toen de kinderen klaar waren daar naar toe gelopen. Ondertussen kwamen we nog een paar PhotoPass fotografen op straat tegen en ook die hebben nog foto’s van de meiden gemaakt met het kasteel op de achtergrond. Eén heeft zelfs nog het vuurwerk gebruikt van de Mickey show die toen voor de tweede keer een opvoering had. De meiden moesten blijven staan en hij wist precies wanneer het vuurwerk de lucht in ging. Ook wel logisch als je die show al voor de miljoenste keer hebt gezien. Een aantal keren per dag, vijf tot zes keer per week. Het lukte prima en ook die foto’s staan op de Pass. Deze foto’s kan ik helaas niet op mijn blog zetten want die moeten eerst nog besteld worden en dan worden ze op een cd’tje gezet en naar Nederland toe gestuurd. Dat duurt dus nog wel een paar weken. Maar geloof me als ik zeg dat er prachtige foto’s op staan. Want we kunnen ze zelf wel al zien op de computer als we inloggen met een speciale code.We hebben natuurlijk die fotoshoot gedaan en daar kregen we drie foto’s van mee. De rest van de genomen foto’s staan op de Pass om straks in Nederland fijn bij Kruitvat o.i.d. te laten afdrukken, dat scheelt genoeg. Dat zei die meneer zelf ook. Hij heeft de PhotoPass van mam en van mij samengevoegd en samen zijn we nu goed voor meer dan 200 foto’s. En dat is natuurlijk nog niet alles want morgen gaan we ontbijten bij de Prinsessen en we gaan ook nog naar Hollywood Studio’s. Ook daar zullen we vast nog wel een fotograaf tegenkomen. Nee, het is echt geen verkeerde investering geweest om die cd alvast te kopen. Daar komt meer dan genoeg op te staan. Maar hier komt nog een verslag van de dag van Prinses Yentle en Prinses Solange. Al heeft die laatste er niet meer zoveel zin in. Die was moe van alle emoties en had eigenlijk geen zin om mee te doen.


9 opmerkingen:

mery_lagendijk zei

Meiden, jullie waren prachtig!Wat een mooie prinsessen! Leuke verrassing was dat hè?

Jacq, wat een geweldige jurken!

Ik kijk uit naar het volgende verslag!

veel plezier,
xxxMery

Marleen en Bertus zei

Er zit er nu hier ook een met tranen (ik zei de muts)Wat schitterend om te zien!Meiden :wat een prachtige prinsessen zijn jullie!!!!!En dan ook nog belangrijk!!!!VAN HARTE GEFELICITEERD LIEVE COCCIE!!Maak er een bijzondere dag van en wij zijn weer benieuwd naar het volgende verslag met leuke foto,s.

Dikke kus en groetjes Marleen en Bertus

Dora zei

Wauw, we zijn onder de indruk hoor. Lisa en Eline moesten even goed kijken om te zien wie die mooie prinsessen waren. :-)

Gefeliciteerd met Oma he! Ik ga zo jullie filmpje aan S,W,T,J en Kilian laten zien. Vooral Thirsa zal heel blij zijn!

Dikke kus en knuffel,
Dorien, Lisa en Eline.

Claudia zei

Er is er een jarig HOERA, HOERA, dat kun je wel zien dat ben jij.
We vinden het allen zo prettig jaja,je hebt er een RIMPEL bij! Corrie Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag een dikke kus en maak er een gezellige dag van. De rest van de familie natuurlijk ook gefeliciteerd en de prinsesjes met Oma.
Wat zagen jullie er prachtig uit zeg, echte prinsessen maar dat wisten we al.
Maak er weer een gezellige dag van met z'n allen.
Groetjes van de bende van 5.

Carmen zei

Heey prinsessen,

Wat zagen jullie er prachtig uit. We kregen er tranen in onze ogen van. Carmen is harstikke jaloers op de jurk van Belle en Nina op die van Doornroosje.

Koninginnedag is hier nog nooit zo snel afgelopen geweest. Het is echt heel verdrietig allemaal. Ook hier hadden we tranen in onze ogen van. De rest van de dag hebben we aan de buis gekluisterd gezeten om alle ontwikkelingen te volgen. Ik ben blij om nu vanochtend een vrolijke koninklijke familie tegen te komen.

Van harte gefeliciteerd met Corrie (de koningin-moeder) en geef haar maar een dikke kus en kroel van ons, verwen haar maar flink vandaag. Maak er een leuke dag van.

Groetjes en tot morgen,
Orlando, Marga, Carmen en Nina

Helene zei

allereerst ,oma, gefeliciteerd met uw verjaardag ,een gezellige dag toegewenst, even een berichtje van de kremertjes, uit Heemskerk(zij uit Barendrecht)/Sandy Ridge!!! dan weet je wel wie we zijn !!!!
Leuk en mooi je verslag ,moet nog veel lezen hoor ,vanavond een srustig doen haha.
Hoe was het ontbijt? zeker geweldig?? was het haar van de meiden goed blijven zitten???
Heel veel plezier verder en wij gaan verkassen en zijn benieuwd naar ons 2 e huis!!!!
Groetjes Helene

Helene zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Pieter en Petra zei

Hoi Jacqueline & Family,

Wij starten ook elke dag met een plons in onze 'pool' en sluiten de dag er ook weer mee af, heerlijk!!

Als we in Disney Market Place zijn gaan we ook altijd ff kijken in de Bibbedi Bobbedi Boutique, want al die kleine prinsesjes is toch altijd weer een geinig gezicht.
De meiden zien er echt prachtig uit !!
De Disney Market Place moet je zo-wie-zo ook heengaan want dat is ook hartstikke leuk en gezellig.

Ook zag ik dat mn naam weer wordt
genoemd, hihihi !

Vanavond gaan we weer achter de pc op zoek naar leuke trips voor ons verblijf in ons "2e huis" op Sandy Ridge volgende maand.

Succes met je probleem van het fotos uploaden, kom je er niet uit dan bel ik wel even (of zal ik anders ff langs komen ?)

Groetjes,
Pieter & Petra

famscheepensgoesorlando zei

wat prachtigggg
jammer dat mijn dochter tegenwoordig 20 jaar is hihihi.
toen zij 5 jaar was waren we ook in orlando en toen was dit er niet.
maar we hebben toen wel daar een prachtige prinsessenjurk gekocht met atributen. en je wil niet weten hoe vaak ze de eerste prijs heeft gewonnen als het op verkleden aankwam met die jurk.
heeel leuk en ik ga ook zeker de photopass van te voren aanschaffen.
groetjes marij