Het weer in Orlando, Florida

zaterdag 25 april 2009

Kennedy Space Centre en Shoppen

Het weer: een stralend zonnetje en een lekker temperatuurtje
Aantal genomen foto’s: 127
Totaal aantal foto’s: 672

Het slapen gaat gelukkig al wel wat beter. Voor verschillende mensen is het haast helemaal geen probleem geweest terwijl andere er toch wel veel last van hebben. Ik was weer rond drie uur wakker geworden maar gelukkig lukte het me nu wel om weer in slaap te vallen. Om half zes schrok ik wakker van Solange want die had een kriebelhoest en toen was het wel gedaan met het slapen. Dat was niet erg want we moesten toch vroeg opstaan. Er waren grote plannen!
Vandaag zijn we opgesplitst. Er zijn verschillende interesses en het is de vakantie van iedereen dus we laten elkaar vrij om te doen en laten wat hij of zij leuk vindt. Kenneth, Bert en Yentle zijn samen met Patricia, Richard, Mary en Evi naar Kennedy Space Centre gegaan.Dat was iets wat ze heel graag wilde zien. ’s Morgens vroeg zijn we met zijn alle vertrokken. Eerst hebben ze ons, Jacqueline, Corrie en Solange, afgezet bij the Florida Mall en daarna zijn ze doorgereden naar Kennedy Space Centre. De verhalen zijn heel positief.
Yentle had er al naar uitgekeken omdat we een paar weken geleden een heel gesprek hebben gehad over de maan. Ze wilde daar graag een keertje heen.
Uitgelegd dat dat niet voor iedereen was weggelegd maar dat we gelukkig naar Amerika gingen en dat ook Kennedy Space Centre op de planning stond. Hier zou ze veel kunnen zien en leren over de reis naar de maan en hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Ze heeft het enorm leuk gevonden en ook Kenneth en Bert waren super enthousiast. De Up –Close tour (guided by tour specialists) is ook gedaan en daarmee hebben ze alles van veel dichterbij gezien. Yentle is in de simulator geweest en dat vond ze toch wel heel bijzonder. Ook dacht ze aan haar zusje en voor haar koos ze hele leuke souvenirtjes uit. Een mooie pen met een aap in astronautenpak en een speld voor op haar keycord. Ze is haar toch niet vergeten. Wie zelf wilt zien hoe ze het heeft gevonden moet even op deze link klikken verslaggeefster ter plaatse
Het was een lange dag en in de auto is ze in slaap gevallen. Dat gaf haar weer net een beetje energie om na het eten heel even het zwembad in te duiken. Dat zwembad trekt enorm en gisteren hadden ze OOK AL NIET gezwommen. Dus de afspraak was dat ze 10 minuten in het zwembad mochten, daarna gauw naar de douche om haren te wassen (met al die zonnebrand wordt het bagger vet) en dan snel naar bed want morgen gaan we naar SeaWorld. Het zwembad is nu heerlijk warm en het was zo lekker dat niet alleen Yentle en Solange in het water lagen. Opa, mama en papa zijn er gauw bijgesprongen. Dat was echt heerlijk.
Maar zoals ik al eerder aangaf. Niet iedereen zijn interesse lag bij Kennedy Space Centre. Ik ben veel meer geïnteresseerd in het commerciële gedeelte van Amerika. En voor een nader onderzoek wilde ik heel graag naar een Mall (hahahaha) Nou laten we zeggen dat ik de economie van Amerika aardig gespekt hebt.
Trouwens mijn moeder deed niet veel voor mij onder. De appel valt dit keer echt niet ver van de boom. Het lukte me niet Claudia, ik kon me echt niet inhouden!! Ik had je mailtje ontvangen en gelukkig kan Max zijn “blonde” moeder aardig op weg helpen. Ik weet dat er meer shopdagen nog komen maar vandaag was toch wel een leuk begin. Samen met Solange hebben wij ook een heerlijke dag gehad. We waren er veels te vroeg, de winkels waren nog lang niet open. Dat was ook wel weer een voordeel want we hebben nu hele leuke foto’s kunnen maken zonder mensen in beeld.
Ook konden we op ons gemak al een beetje de boel verkennen zodat we al een idee hadden waar we allemaal heen wilde. We hebben maar twee keer een tripje terug naar de auto moeten maken. Hup alle tassen weer in de achterbak en weer verder met de tour. En wat een mazzel hadden wij. Het was vandaag namelijk Earth day (?) en Macy’s had daarvoor een speciale actie bedacht. Als we een kaartje kochten voor $5,00 dan kregen we op alle aankopen 20% korting. In het begin had ik hem nog geweigerd maar toen ik met 4 knaapjes van Tommy Hillfiger in mijn handen stond en er weer zo’n verkoopster met die aanbieding op me afkwam ben ik toch maar overstag gegaan. Ik moet zeggen dat ik daar héél blij om ben. Tommy is trouwens hier in Amerika zoveel goedkoper dan in Nederland. Net zoals Fitflops trouwens. Dat deed wel zeer hoor! In Nederland heb ik er € 79,00 voor betaald en hier $ 42,59. Dat is € 32,76. Niet helemaal een eerlijke vergelijking want deze is met een stoffenbandje en die van mij is dat niet. Dezelfde als die ik in Nederland heb gekocht waren $ 10,00 duurder maar dan nog is dat stukken goedkoper dan in Nederland.
Om vijf uur waren we het zat en zijn we naar huis gegaan. De mannen en Yentle kwamen niet veel later naar huis. Niemand had meer honger want iedereen had ’s middags al flink gegeten. Dus weer niet uit eten. Gelukkig komen we er morgen er niet onderuit. Dat staat al helemaal vast en is al voor betaald. We gaan dineren bij Shamu!!
Marga let op! Er wordt weer aan jullie gedacht.
Een verslag van de dag door twee meiden:

8 opmerkingen:

Marleen en Bertus zei

Weer een leuke dag achter de rug.En meiden een lik en kus terug!!Ik kijk elke morgen uit naar de leuke filmpjes en het verslag.Wat een werk Jaqueline!Maar wel heel erg leuk,het is het eerste waar ik naar kijk s,morgens.Hebben de creditcards al hun limiet berijkt???haha.Een hele leuke dag in seaworld en tot morgen.Dikke knuffel voor iedereen

Carmen zei

Heey disneyvrienden,

Wat een enorm leuke dag hebben jullie achter de rug. Kennedy Space Centre klinkt leuk, maar dat shoppen helemaal. Nieuwe kleren zijn leuk, maar de meiden zagen in het filmpje er ook prachtig uit met hun kleertjes.
Veel plezier vandaag.

Dikke kus en kroel aan iedereen, maar vooral aan Yentle en Solange. We kijken uit naar het volgende bericht.

Groetjes,
Orlando, Marga, Carmen en Nina.

famscheepensgoesorlando zei

weer bij gelezen .
en morgen gaan jullie naar mijn lievelings park..... seaworld....
heel veel plezier en ik ben reuze benieuwd hoe jullie het diner met shamu vinden die staat ook op ons verlanglijstje.
gr marij

mery_lagendijk zei

Helemaal super weer!! Ik ben benieuwd naar het verslag over seaworld!

Dora zei

Wauw, ik begin langzamerhand toch wel jaloers te worden hoor! Wat ziet alles er gaaf uit zeg! Wil de foto's van het shoppingcentre ook zien natuurlijk :-)
Liefs, Dorien, Ben, Lisa en Eline.
Ohja, Eline vroeg of Solange haar nog had gezien toen Eline naar de video keek van de meiden. Haha grappig he.

arianne zei

Leuk verslag maken jullie ervan. Foto's en tekst. Lekker herkenbaar om allemaal te lezen. Extra voorpret voor ons.
Zit al weer te wachten op de volgende dag!
Veel plezier nog, moet volgens mij wel lukken!

(ben op jullie blog gekomen via het het orlandotipsforum)

Pieter en Petra zei

Haha, je hebt "Shop 'till You Drop" al aardig in de praktijk gebracht zien wij al, dat wordt extra koffers bijkopen...

Kennedy Space Center is echt leuk, wij zijn er al 2x geweest en ook nog eens apart 2x naar een lancering vd SpaceShuttle wezen kijken, dat is echt prachtig om te zien.

Veel plezier in Seaworld & ga in het Shamu Stadion maar lekker dichtbij het bassin zitten, dan kun je alles goed zien, hihihihi !
(En kijk ook ff aan de achterkant van het stadion, dan kun je Shamu & Family onder water zien van dichtbij.)

Groetjes uit Leidschendam waar het al een paar uur regent en jullie boffen maar want het wordt de komende dagen boven de 30 graden in Orlando !

Petra & Pieter

(Vandaag nog precies 5 weekjes aftellen voordat wij ook gaan !!)

Dennis, Diana, Björn en Sven Oldenburger zei

geweldig verslag weer! Lekker uitgebreid......super!!
En dat verslag van de meiden is natuurlijk helemaal top!