Het weer in Orlando, Florida

woensdag 29 april 2009

Epcot


Het weer: ’s morgens enigszins bewolkt met een zonnetje en een loei hete middag
Aantal genomen foto’s: 378
Totaal aantal genomen foto’s: 2192

Vandaag was Epcot aan de beurt. Het was er gezellig druk of liever gezegd stil. Het is tot nu toe nog het drukst in Magic Kingdom geweest en daar hadden we te maken met wachttijden van 50 minuten. Maar vandaag was dat niet het geval. Ik ben 2 keer in Soarin geweest en 3 keer in Test Track. Natuurlijk kwam er bij beide attractie wel een keertje een FastPass kijken maar de andere keren konden we vrij makkelijk doorlopen. Soarin hebben we als eerste gedaan. We kwamen nog voor de opening bij het park en zoals gezegd was het niet echt druk. We stonden nog vrij vooraan op de parkeerplaats en ook bij de entree was het niet druk. Dus gelijk door naar Soarin. Net daarvoor werden we nog wel tegengehouden door een rope-drop maar daar konden de meiden ook nog even met verschillende “characters” knuffelen.

Ze stonden namelijk vooraan. Gelukkig mocht Solange ook in Soarin en die vond hem helemaal geweldig. Ik heb een paar stukjes opgenomen.Hier zijn twee filmpjes. Het is echt prachtig om te zien. Als je nog naar Amerika toe gaat en Soarin staat ook op je lijstje dan zou ik niet op de playbutton klikken want anders is de verrassing weg. Ga je niet... VEEL KIJKPLEZIER!


Ook Yentle kon er geen genoeg van krijgen. Gelukkig gold dat voor iedereen en is Richard gelijk nadat hij in Fast Track was geweest ook voor Soarin nog FastPass kaartjes gaan halen.
Fast Track was ook geweldig. Ook daar mocht Solange gelukkig in. Die vindt super snelle attracties net als haar zus echt fantastisch en ze hield op een gegeven moment als de auto echt heel snel gaat haar handen in de lucht alsof ze in een achtbaan zat. Het zijn echt hele leuke attractie die ik iedereen kan aanraden. Zelf mam is erin gegaan.
Nu was Nemo aan de beurt.
Een heel leuke tour in onderwaterland waar ze het weer op een waanzinnige manier hebben gebracht. Animatie en gewoon decor gecombineerd met op het eind zelfs animatie in echte aquariums. Het was jammer dat alles weer zo snel voorbij was.Daarna kwamen we bij Turtle Talk terecht. Dat is een interactieve show. Turtl van Finding Nemo praat met de kinderen in het publiek. Achter de schermen zit een man die rechtstreeks met de kinderen praat en op ze reageert. Ze praten dus echt met elkaar. Heel leuk als het niet zo was dat Yentle gelijk als eerste werd uitgekozen en omdat haar engels nog niet zo je van het is, haar moeder de pineut was. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet zo heel graag in de belangstelling staat. Maar het was toch wel heel erg leuk, even over een berg verlegenheid stappen.


Nadat we de FastPass voor Soarin hadden gebruikt en nu voor de tweede keer waren geweest zijn we even wat gaan eten. Dat was heel lekker. Ik snap alleen niet dat er zoveel AA groepen in Amerika zijn want voor een flesje bier hier in een park betaal je dus $ 5,25. Dan kan je het je toch niet veroorloven om vaak dronken te worden? Maar ach, het is vakantie en Bert vind een biertje zeker als het zo warm is heel lekker dus we doen niet al te moeilijk. Trouwens hij wil zelf niet dat we het kopen voor hem want hij vindt het gewoon bespottelijk duur.

Na het eten zijn we weer gaan splitsen met de groep. We zijn eerst naar een film over de natuur met characters van de Lion King erin geweest. Die was wel grappig al begrepen de kinderen de achterliggende boodschap er niet echt van. Die vonden de plaatjes van alle dieren gewoon mooi. Toen naar een Character Spot. Daar stonden Mickey, Pluto, Minnie, Donald en Goofy
netjes op een rij voor een mooi decor en de kinderen mochten daar hun handtekeningen gaan halen en met ze op de foto. Dat was wel goed geregeld. Natuurlijk hebben we er voor gezorgd dat we hier ook foto’s van ons clubje bij hadden want die zijn natuurlijk ook heel leuk om te bewaren.
Ook werden er hier foto’s gemaakt met de PhotoPass en ik moet zeggen dat daar hele leuke foto’s bij zitten. Die foto’s kan je namelijk zelf bewerken met randen erom heen en disneyfiguren. Ik kan ze nu nog niet op mijn blog zetten dus jullie zullen nog even geduld moeten hebben. Dat kan niet eerder dan thuis.Eerst alle foto's hier in
Disney verzamelen.

Toen konden mam en ik ons niet meer bedwingen. We waren al een paar keer vanmorgen langs een grote Disney Store gelopen maar nu liepen we er niet meer langs. Nu gingen we naar binnen. Ik moet zeggen dat ik een grote meid ben geweest en me goed heb weten te bedwingen. Mam daar in tegen heeft al een heel mooi horloge voor haar verjaardag van haar man gekregen. De bofkont, en dat terwijl de helemaal nog niet jarig is. Dat is ze pas over twee dagen.
Nu werd het tijd voor de World Show Case. Dat zijn allemaal landen die rond een grote plas zijn opgesteld. Dat was heel leuk om te lopen. Je loopt rond de plas en gaandeweg loop je langs verschillende landen zoals: Mexico, Noorwegen, China, Italië, Japan, Frankrijk en nog vele andere.
Ieder land heeft zijn eigen sfeer, winkeltjes, restaurants en een aantal hebben zelfs ook een attractie. Dat was heel erg leuk. Bij Japan heeft Solange trouwens nog een eenhoorn gekregen van snoep. Een vrouw staat deze uit de losse hand te kneden en te modeleren op een stokje. Heel erg knap! Ze wilde eerst lieven een vlinder maar uiteindelijk koos ze toch voor een paard. En die mevrouw maakte daar nog een eenhoorn van. Dat was toch wel heel erg leuk.

We hebben het lekker op ons gemakje gelopen en op een gegeven moment is Solange weer in de buggy in slaap gevallen. Toen werd het wat minder makkelijk om naar binnen te gaan maar ach…. We werden toch moe.
Op zoek naar een plekje waar we goed de vuurwerkshow van Illuminations konden zien. We hadden met de andere eigenlijk bij Frankrijk afgesproken maar daar waren grote gedeeltes afgezet voor privé partijen. Maar door naar Engeland maar daar stond zo’n wind naar toe, dat zou nooit goed gaan als het vuurwerk zou komen. Alle rook zou dan die kant uit komen waaien. We wilde het daarna bij Mexico gaan proberen maar uiteindelijk zijn we bij een perfecte plek uitgekomen. Front Row en Centre. Ik moet zeggen dat ik het vuurwerk van Wishes mooier vond maar ook nu weer was het een belevenis. Ik heb getracht er mooie foto’s van te maken maar die waren door de rook en wind ook wat minder mooi gelukt. Ik heb er toch wel een aantal overgehouden voor het nageslacht.



Nu zit ik weer hier in de woonkamer te schrijven aan deze blog. In Nederland is het nu Koninginnedag en ik weet dat o.a. mijn beide schoonzussen met een kleedje voor de deur zullen staan. Ik hoop dat ze mooi weer zullen hebben. In ieder geval droog. Ik hoop voor iedereen in ieder geval een gezellige Koninginnedag. Wij gaan morgen naar het Bibbedi Bobbedi Boutique voor de prinsessen Make-over van de meiden. Daar zal morgenavond vast een uitgebreid verslag over komen.Ook zal ik trachten om bij dit verslag nog foto's bij te voegen.
Over verslag gesproken…


Iedereen een fijne Koninginnedag en tot morgen. Weltrusten en goedemorgen

7 opmerkingen:

Marleen en Bertus zei

Goeiemorgen allemaal!Toch weer leuk om iets te lezen en de foto,s houden we te goed.Kunnen we daar ook weer naar uitkijken!Ik ben zo benieuwd hoe de meiden reageren op de make-over?Zou best wel om het hoekje willen kijken.Weer een leuke (iets rustiger dagje),hier schijnt het zonnetje en wij gaan koninginnedag vieren!Tot morgen!
groetjes en knuffels

mery_lagendijk zei

Wat een rotvakantie hebben jullie zeg!! Hoe hou je het uit??

Wij vinden het nog steeds super om met jullie mee te lezen en te kijken naar de filmpjes van de meiden!

Dikke kus van de meiden van hier!!!

Carmen zei

Heey vakantiegangers,

Wat een ontzettend leuk verslag, we kijken nu al uit naar het verslag van morgen. We willen wel weten hoe de meiden eruit zagen, dus veel foto's.

We zitten nu thuis naar de koningin te kijken, maar gaan straks stappen in een zonnig Spijkenisse.

Wil je de meiden alsjeblieft een dikke kus geven want we beginnen jullie al een beetje te missen (we zijn gewoon nieuwsgierig naar wat jullie allemaal gekocht hebben).

Groetjes
Orlando, Marga, Carmen en Nina

Marleen en Bertus zei

Jaqueline!Kijk even je mail na want ik wil je even op de hoogte brengen van de laatste vervelende gebeurtenis op koninginnedag in Apeldoorn.

cloggie68 zei

Heerlijk zeg om jullie uitgebreide verslag te lezen... jullie doen de parken steeds net iets voordat wij gaan. Wij houden vandaag een dagje rust of we gaan naar de studios, vrijdag nog naar Seaworld en dan zaterdag waarschijnlijk nog naar Epcot. Leuk om te zien dat jullie het een leuk park vonden. Fijne vakantie nog verder.

Dora zei

Goedemorgen. Wat een ontzettend leuk verslag weer. Leuke foto's!
Vandaag met die kleedjes dus gestaan. Heerlijk weer, maar niet echt druk. Voor € 70 verkocht, kunnen we daarvan naar Epcot?

Vandaag ook vervelende gebeurtenis, er is een poging tot aanslag gedaan op de koningin, door een man die hard met een auto naar de bus van de blauwbloedjes reed. Inmiddels 5 doden. Domper op de feestvreugde.

Heeel veel plezier morgen met de Bob... verkleedfeestje. Ben benieuwd hoe de meiden reageren. Ik zal de komende dagen niet kunnen reageren, maar ga wel proberen elke dag te lezen. Dus geen bericht, betekend niet dat er niet door ons gekeken wordt.
Dikke kus en knuffel van ons allemaal.

Pieter en Petra zei

Hey Jacqueline,

Epcot is echt ons favoriete park en we zijn dan ook zeer benieuwd naar de nwe vuurwerkshow die eind vorig jaar van start is gegaan.

Wij gaan dan ook altijd naar de Character Spot want dat is echt geinig on te doen 'voor later'.

Op dit moment zijn Petra en ik aan het uitpluizen of het rendabel voor ons is om zo'n Magic Your Way-ticket van Disney te nemen. Maar daar zitten een boel 'kleine lettertjes' aan dus moeten we nog ff goed kijken...

Groetjes,
Pieter & Petra