Het weer in Orlando, Florida

vrijdag 24 april 2009

Animal Kingdom

Het weer: zonnig en heerlijk warm
Aantal genomen foto’s: 413
Totaal aantal foto’s: 545

Na toch nog een vrij kort nachtje (was om 03:17 wakker en heb daarna niet meer geslapen) ben ik om half zes uit bed gegaan en ben de meiden aan gaan kleden die ondertussen ook wakker waren geworden. Goed ingesmeerd voor de zon want we zullen de hele dag buiten zijn en de zon werd verwacht. We zijn vandaag naar Animal Kingdom geweest.

Wat een geweldig leuk park is dat zeg. Het ene moment waan je je in Beekse Bergen en het andere moment en een soort van Movie World. Dit om de vergelijking wat dichter bij huis te brengen. Het is een super tof park. Vol bewondering naar the Tree of Life
staan te kijken en maar zoeken naar alle dieren die daar in zijn verwerkt. Wat zijn dat toch kunstenaars geweest en wat ben ik jaloers op die mensen die daar aan mee mochten werken. Ik zou sowieso graag voor Disney willen werken hoor. Tenminste op de creatieve afdeling. Ik heb werknemers van het park in outfits zien lopen….daar zou ik toch echt niet vrolijk van zijn geworden. Graag zou ik willen weten wat die ontwerper in gedachte had toen hij achter zijn tekentafel zat. Was het zijn/haar bedoeling om die mensen zo enorm voor schut te laten lopen??? En zo ja, waarom dan???
Maar genoeg daarover. Bij aankomst zijn we gelijk naar de Kilimanjaro Safaris toe gesprint.
Van vele hadden we al gehoord en gelezen dat we dat echt als eerste moesten doen omdat we dan nog het meest de dieren zouden zien. En dat klopte. Wat een geweldige rit was dat. Daarna gingen we naar the Kali River Rapids gegaan. Dat was helemaal super er was maar één enorm jammer moment. Zo ontzettend jammer dat we geen camera of fototoestel voor handen hadden om het moment vast te leggen dat er zo’n enorme golf over mijn moeder, Mary en Patricia heen ging. Mam en Mary kregen echt het allermeeste over hen heen en waren binnen een seconde helemaal doorweekt. Wat hebben we gelachen en zij nog het allermeest.
Het heeft ongeveer beetje de rest van de dag geduurd voordat ze echt droog waren en dat terwijl het zo ontzettend zalig weer was. Heel warm en zonnig.
Toch maar even een rondje gaan lopen bij de Maharajah Jungle Trek om het ergste vocht van ons af te schudden want laten we wel eerlijk wezen. Niemand is totaal droog gebleven.
Toen was het tijd voor de inwendige mens om daarna gelijk door te gaan naar het optreden van the Lion King. Dat is echt een spectaculaire show. Totaal anders dan in Parijs. De meiden hebben hun ogen uitgekeken. Na de show werd het was lastig. We hadden niet veel tijd meer tot aan de parade dus heel snel gelopen naar DinoLand U.S.A. en met de kinderen in TriceraTop Spin, een variatie van Dombo en alle andere kermis attracties. Toen nog heel snel naar Dinosaur. Dat was niet echt een succes. Wij als volwassenen vonden er eigenlijk niet veel aan terwijl de kinderen hem doodeng vonden. Nu snel naar de parade. Die was heel leuk.
Na de laatste wagen zijn we als groep gaan splitsen. Richard, Patricia, Yentle en ik zijn naar Expedition Everest
gegaan terwijl de andere naar Finding Nemo-The Musical gingen. Zo heeft iedereen genoten. Yentle vond de achtbaan spectaculair en ging maar wat graag een tweede keer toen ze de kans kreeg. Solange heeft heel de musiacal de familie voorspeld wat er ging gebeuren.
De film van Nemo heeft ze een tijdje graag gekeken en nog steeds wist ze precies wat er ging gebeuren. Ze heeft er echt van genoten en later kreeg opa nog complimenten over zijn kleindochter die het wel allemaal heel goed wist.
Het park sloot om 18:00. Maar even gauw een paar boodschapjes gedaan bij de Publix want de meiden waren op de achterbank in slaap gevallen en uit eten gaan zou waarschijnlijk niet meer zo gezellig worden. Toch heel lekker gegeten hoor. Spek met eieren op een boterham en een kopje soep. Iedereen toch lekker vol.

Ik wil trouwens iedereen bedanken voor de reaktie's op m'n blog. Ik heb vanmorgen ook snel de computer aangezet om te kijken wie er had gereageerd. Dat geeft zeker ook goede moed om nog aan het eind van de dag achter de computer te kruipen ook al ben ik nog ze moe. Te weten dat er nog zoveel mensen mee lezen is echt een enorm stimulans!
De afsluiting van de dag:
Een verslag van de dag van één meid:

9 opmerkingen:

Marleen en Bertus zei

Wat vind ik het heerlijk dat jullie het zo naar je zin hebben.Vooral de meiden stralen op de foto,s geweldig!!Lekker nat geworden oma?Jammer dat ik dat heb gemist.Vandaag voor de meiden een iets rustiger dag laat de mannen maar alleen op stap gaan.En Yentle en Solange, zwaai de volgende keer ook eens naar ons!Dikke kus en groetjes

Claudia zei

Hallo daar in het zonnige Florida, weer een lekkere dag gehad zien we. Leuk he dat vroeg wakker worden, dat blijft voorlopig wel zo hoor. Heb je een lekkere lange dag moet je maar denken. Mijn vorige reactie is gewoon via de mail gestuurd, kreeg hem niet via je blog (blond he).Max heeft nu enige uitleg gegeven. Lekker shoppen vandaag, Jacq beheers je met je moeder ER KOMEN NOG MEER DAGEN! Veel plezier vandaag en een dikke kus uit zonnig Barendrecht.

Daniëlle en Ronald zei

Zo, we zijn weer bijgelezen!
Wel fijn (voor ons dan) dat je zo vroeg op bent want dan kun je ons uitgebreid op de hoogte houden van jullie dagen.
Heel leuk om te lezen en top dat die meiden het zo naar hun zin hebben.
Wij blijven jullie volgen hoor....ook in Frankrijk.

Dikke kussen van ons

R&D

Carmen zei

Heey Amerika Gangsters,

Wat hebben jullie een ontzettend leuke dag achter de rug. We kijken elke dag uit naar je blog, zo hebben we het idee er ook bij te zijn.
Doe iedereen de hartelijke groeten en wens ze allemaal heel veel plezier.

Groetjes
Orlando, Marga, Carmen en Nina

Ps: We vinden het helemaal niet erg als Yentle ons iedere dag gedag zegt.

famscheepensgoesorlando zei

hoi hoi in het heerlijke florida.
jullie hebben weer een heel leuke dag gehad zo te lezen.
zelf heb ik animal kingdom nog niet gezien ( zolang is het geleden dat we voor het laatst in orlando waren) maar dit staat zeker ook op mijn lijstje voor onze vakantie.
en je hebt een leuke manier van schrijven....boeiend...
en leuk dat verslagje van je kids.
groetjes uit een minder zonnig helmond.
marij

Pieter en Petra zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Pieter en Petra zei

De "Tree of Life" is werkelijk schitterend inderdaad, hoe langer je blijft kijken, hoe meer dieren je gaat zien. Ook "Lion King" is echt de moeite waard om mee te maken.

Oh ja, nogmaals bedankt vd fotos die je gemaild hebt van de villa naast jullie !!!

Groetjes uit Leidschendam waar nu op zaterdagavond de lucht erg donkergrijs begint te worden....

Pieter & Petra

Dora zei

YES, YES!!! Yentle je bent een kanjer! Vanaf mijn plekje in Nieuwerkerk zwaai ik heeeel hard terug. De meisjes liggen al op bed, dus die horen jouw boodschap morgen en zwaaien morgen terug. We houden jullie verhaal(en) elke dag bij, heel erg leuk. Dikke kus van ons allemaal.
Ohja, de komende dagen bij ons wisselvallig weer, zon en regen dus het weer hoef je hier niet te missen. Liefs, Dorien, Ben, Lisa en Eline

mery_lagendijk zei

Helemaal super om te lezen wat jullie allemaal al meegemaakt hebben!! Ik viel een beetje laat in, dus had een hoop om te lezen!! Leuk ook die filmpjes!!

Vanaf nu maar elke dag even lezen!

veel plezier allemaal!!

groetjes Mery